animalert
Waarom Animalert®

Jaarlijks raken in Nederland vele duizenden huisdieren hun baasje kwijt. Amivedi ontving in 2014 maar liefst 70.000 meldingen van vermiste en gevonden honden en katten. Een schamele 52 procent van deze dieren kwam uiteindelijk weer thuis terecht. Een identificatiechip vergroot de kans dat een gevonden hond of kat weer herenigd kan worden met z’n baasjes, maar deze kan alleen worden afgelezen met behulp van een speciale prijzige reader. Daarom is er nu de Animalert®, een penning voor honden en katten, voorzien van een identificatiecode die iedereen kan aflezen! Hierdoor kan een gevonden hond en kat veel sneller thuis zijn.


De voordelen van Animalert®

In tegenstelling tot de identificatiechip, die onderhuids geplaatst wordt, kan echt iedereen deze penning uitlezen. Alles wat hiervoor nodig is, is een smartphone of een PC.

Gegevens zijn snel, gemakkelijk én kosteloos door de eigenaar van het dier aan te passen, steeds weer opnieuw. Op vakantie? Een tijdelijk adres of telefoonnummer staat in een handomdraai online op animalert.eu.


Hoe werkt Animalert®

De Animalert® penning bevestig je aan de halsband van het dier en bevat een NFC-chip die werkt volgens het Near Field Communication systeem. Deze techniek is ontwikkeld om op korte afstand communicatie tussen apparaten mogelijk te maken. De meest bekende toepassing hiervan is contactloos betalen. De NFC-chip in de penning van Animalert® kan worden afgelezen met een smartphone waarop deze functie is geactiveerd*. Na het aflezen wordt er automatisch verbinding gezocht met de registratiepagina van het dier.

Achterop de Animalert® penning staat ook een penningcode. Deze code kunnen vinders zonder een smartphone met NFC gebruiken om via de website Animalert.eu alsnog de contactgegevens van de eigenaar van het gevonden dier te achterhalen.

N.B de Animalert® penning is geen wettelijk registratiemiddel.

* op dit moment ondersteunen 9 van de 10 grote smartphonefabrikanten deze technologie. Apple (iphone), hoewel deze NFC-chips heeft geplaatst in de nieuwste apparaten, ondersteunt op dit moment nog geen andere toepassingen van de NFC-chip dan Apple Pay.


Registreren van een dier

Als eigenaar dient u de Animalert® voor gebruik te registreren. Dit gebeurt online. U heeft daarvoor zowel de penningcode als het wachtwoord nodig. Deze zijn te vinden aan de binnenzijde van de papieren gebruiksaanwijzing die zich in de blisterverpakking bevindt. Dit foldertje dient u dan ook goed te bewaren. Daarnaast kan het raadzaam zijn de pincode van de Animalert® ook ergens anders vast te leggen (bijvoorbeeld bij notities in de telefoon, of door het fotograferen van het foldertje). Door het volgen van onderstaande stappen wordt de registratie van het dier compleet:

  1. Door de penning bij een smartphone met NFC te houden, opent vanzelf de unieke pagina op de website animalert.eu. Indien een smartphone niet is uitgerust met de NFC-functie kan de penningcode handmatig worden ingevoerd op animalert.eu. Natuurlijk kunt u ook via uw pc of laptop de website bereiken.
  2. Klik op de knop ‘wijzig gegevens’ en vul het wachtwoord in.
  3. Hierna kunnen alle relevante gegevens van het dier worden ingevoerd. Let er wel op dat alle gegevens die hier worden ingevuld zichtbaar zullen zijn voor de vinder van het dier. Denk dus goed na of u uw adres wel of niet meteen wilt delen met een eventuele vinder van uw dier (of pas na bijvoorbeeld een telefoontje). Overigens zijn deze gegevens, door het herhalen van de bovenstaande stappen te allen tijde aan te passen of te verbeteren. Bewaar het wachtwoord daarom goed.
Waarom Animalert  -   De voordelen van Animalert  -   Hoe werkt Animalert  -   Registreren van een dier
animalert® is een product van Personalcard B.V.
Industrieweg Oost 8c, 6662 NE Elst (Gld), KvK 58942513, +31 (0)481 358 912, info@animalert.eu